NU ONLINE: Een Nieuw Begin | Onze nieuwe korte documentaire voor Krachtbedrijf van Josette Dijkhuizen!

 

Een Nieuw Begin staat nu Online op diverse platformen, waaronder deze site en YouTube. Het is een aangrijpende korte documentaire vertelt het verhaal van 3 bijzondere vrouwen: Victoria, Talitha en Alliyah die ondernemerschap hebben ingezet als een middel voor het opbouwen van een nieuw leven. Zij zijn alledrie overlevers van allerlei vormen van geweld, zoals huiselijk geweld, seksueel geweld of bijvoorbeeld oorlogsgeweld.

TABOE DOORBREKEN
Er rust helaas nog altijd een taboe op problemen als huiselijk geweld, seksueel geweld, of oorlogsgeweld. De vrouwen die te maken hebben met de problemen hebben veel behoefte om hun zelfvertrouwen te verhogen, eigenwaarde te verbeteren en sociaal te integreren. Het programma van Krachtbedrijf heeft de ambitie om kwetsbare vrouwen een zelfstandig bestaan te bieden en zich te empoweren. En zo ook de buitenwereld te laten zien dat iets ‘negatiefs’ omgezet kan worden in iets ‘positiefs’, met meerwaarde voor de maatschappij. De korte documentaire Een Nieuw Begin gaat daarom over het verwezenlijken van dromen en ambities. In het bijzonder gaat het om economische zelfstandigheid middels het opzetten van een eigen bedrijf.

IN SAMENWERKING MET
Wij voelen ons altijd zeer maatschappelijk betrokken en werken daarom graag aan maatschappelijke verhalen die bijdragen aan een betere wereld. Daarom hebben we met veel plezier en toewijding gewerkt aan deze documentaire voor Josette Dijkhuizen van Krachtbedrijf die in samenwerking met Zonta Eindhoven tot stand is gekomen. Krachtbedrijf is een initiatief van Josette Dijkhuizen. Via een intensief en speciaal opgesteld programma worden mannen en vrouwen vanuit een opvangsituatie begeleid naar zelfstandig ondernemerschap. Zonta Eindhoven komt op voor gelijke rechten van vrouwen, zij bieden hulp aan kansarme vrouwen en stimuleren actieve deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven.