OVER

WOUTER

wtrportret.jpg
GEPASSIONEERD OM INSPIRERENDE VERHALEN TE VERTELLEN MET FILM.

Ik ben Wouter de Kuijper een allround filmmaker uit Brabant. Ik ben eerlijk, to the point en ik doe niets liever dan mooie films maken die mooie verhalen vertellen om zo mensen, organisaties, merken en bedrijven te verbinden. Door een mix van sterke inhoud, visueel aantrekkelijke beelden kun je met film jouw boodschap overbrengen op jouw doelgroep. Wat saai lijkt kun je met video leuk en interessant maken. En wat complex is wordt begrijpelijk. De kracht van storytelling is ongekend.

OVER MIJ

“Ik was vroeger best introvert. Mensen vinden mij nog steeds rustig en stil. Als karakter naar de buitenwereld ben ik dat zeker. Toch ben ik altijd druk met leuke dingen doen. Werken, sporten, boeken lezen, nieuwe dingen leren, motor rijden, reizen en nog veel meer. Al tijdens mijn studie in 2005 begon ik mijn eerste bedrijf DocuFilm. Ik had destijds de visie om het authentieke van documentaire te combineren met de filmische kwaliteit van fictie film. Nu is dat heel gewoon geworden. Blijkbaar had ik daar toch een goede gedachte en visie te pakken. De afgelopen 10 jaar heb ik veel in opdracht gewerkt als Freelance Filmmaker en met mijn bedrijf DocuMedia. In 2018 is DocuFilm weer opnieuw een actief onderdeel geworden van DocuMedia en heb ik als doel om onafhankelijk films te maken. De kracht en schoonheid of werkelijk authentieke films zijn ongekend en ik geloof dat daar een grote behoefte dus ook publiek voor is. Echt onafhankelijk? Nou ja, het moet dan wel mogelijk gemaakt worden om deze films te maken door crowdfunding en andere vorm van sponsoring. En uiteraard de vele views en fanbase die gaat ontstaan! Dat is het nieuwe filmmaken.”

MIJN VISIE
“Ik als producer en filmmaker vind storytelling een geweldige manier om je boodschap over te brengen. Ik houd ervan om verhalen te vertellen met een mooie boodschap. Film en video zijn daarvoor een geweldig medium. Online is een vanzelfsprekend een fantastisch platform om je doelgroep te bereiken. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar professionele ervaring. Ik hield altijd al heel erg van de filmische documentaires. En die 10 jaar ervaring heeft voor mij bevestigt dat de werkelijkheid geen opsmuk nodig heeft. Deze is van zichzelf veel mooier dan wij zelf kunnen verzinnen. De uitdaging is alleen om het op de juiste manier vast te leggen. Video’s maken is een soort van magie waarin je een nieuwe filmische werkelijkheid creëert. Iedere keer weer een geweldige uitdaging. Dat maakt mijn vak ook zo boeiend. Door mooie, inspirerende en eerlijke storytelling kan je publiek zich identificeren met het verhaal en creëer je zodoende sterke verbondenheid bij de kijker. Als dat lukt ben ik oprecht trots.”

ALLES KUNNEN

“Met veel plezier heb ik jarenlange ervaring en expertise opgebouwd met de dingen die ik doe. Om succes te hebben met de gemaakte videocontent is het van belang om van te voren in de conceptfase de videostrategie goed uit te werken. Zowel voor de korte en lange termijn. Vanzelfsprekend? In de praktijk niet! Naast video-strateeg ben ik een echte allround filmmaker. Twee belangrijk expertises die elkaar versterken. Ten eerste is het gewoon ontzettend leuk om alles van het vakgebied film te begrijpen en te kunnen. Ten tweede geloof ik dat alle kennis en kunde van de diverse vakgebieden betreft inhoud en techniek elkaar enorm versterken. Voor het maken van een film zijn allerlei disciplines nodig. een film ontstaat door een bundeling van krachten. Daarvoor zijn veelal veel verschillende mensen nodig. Disciplines als regie, camera en montage zijn ieder een expertise op zich zelf en hebben mij altijd erg geboeid. Voor iedere rol zijn specifieke kwaliteiten nodig. Door de ontwikkeling in de techniek die steeds bereikbaarder is geworden voor iedereen zie je dat er veel meer overlap is ontstaan tussen iedere expertise. Ik geloof ook dat het van ongekend belang is voor de kwaliteit en de snelheid van werken om een brede kennis en ervaring te hebben in alle vakgebieden. Daarnaast werk ik veelal binnen een bepaalde rol en voor de andere rollen werk ik graag samen. Samen versterk je elkaar en kun je mooiere films maken.”